Den svarta silionbadmössans dag.

Hur mätt och belåten får man inte vara efter denna fredag? M:s fråga denna morgon besvarades efter den arla morgonstundens missförståndsförekomst med en först svagt jakande respons som sedan blev mer bekräftande. R behöll sig även hon positiv till förslaget och vi skulle alltså ta oss till la piscine efter skolan och simma, nager. Sagt och gjort, öppettider och dylikt uppgooglade, med bikini och handduk i väskan knatar vi mot skolan för att lyssna på kvinnans roll i det franska samhället i två och en halv timme. Efter att ha fått klart för oss efter mycket om och men huruvida bassängen är belägen utomhus eller inom fyra väggar och ett tak (det senare var att föredra då regnskurarnas tid ännu ej är förbi, och det senare var även vekligheten) vandrar vi mot denna kommunala inrättning på en kvarts avstånd från vårt högaktade (?) utbildningscenter.

Bad och plask. Franska kotymer (man får inte duscha naken och kläder lämnas in i en "garderob" bevakad av muskulösa män och väskan låses in i en euro-skåp ute bland vattnet, förtydligat; på land men i bassänglandslokalen). Det allra mest komiska i vårt upptåg är det franska hygienuppslaget med badmössor. I automaten, där man även kunde hitta baddräkter och silikonfothöljen, fanns urvalet badmössa av polyester, silikon eller latex med priser mellan 5 och 1.5 euro. Jag köper en silikon, svart. M har redan en och vi konstaterar att hennes blåa är gjord av latex. För R fanns således inget annat val än att köpa en i polyester. Blå även denna i fantastik matchning till den av samma färg snygga bikinin som så väl prydde hennes kropp.

Inget mer språkande om fenomenet tre svenskor i bikini med badmössa i simbassäng. Men vi simmande i någon timme och jag räknade till 30 längder (à 50 meter, you do the counting).

Middagsmaten bestod av ugnsbakade rödbetor täckta med fetaost, chèvre, olivolja, en tomat, salt, peppar och valnötter. Sallad på det och ett glas vitt vin avrundades med ost, kiwi, jordnötter, russin och te.

Magen är nöjd, kroppen är trött i lugnet och ångesten över skolan är tillfälligt förskjuten.

Silikonbadmössa. Den sitter på V:s huvud just nu.

Föreställ dig en annan syn.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ha, ha det är tydligen samma regler fortfarande

2011-04-29 @ 22:28:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0