Klimat och annan ångest.

Lättnad och beslutsångest. Så kan man väl sammanfatta denna dag. Eller hittills.

Tentan i fonetik avklarades nu på förmiddagen, banken är dum i huvudet och jag funderar allvarligt på att strunta i hela grejen och bara lägga ner. Inget CAF och glöm om jag någonsin sagt något positivt om bankväsendet i Frankrike (jag vet att jag har det, men dementerar starkt de uppgifterna nu). Casino bjöd på en shoppingrunda av frukt och grönt och två ypperligt goda och frasiga pain au chocolat (som för att fira tentaskrivningen och tycka synd om mig för banken är knäpp). En långsam omväg till promenad för att ta mig hem har åtföljts av 50 lästa sidor i det senaste litteraturalstret;  Le Gone de Chaâba av Azouz Begag, gnocchi med frästa sockerärtor, parpika och torkadade korvbitar.

Så nu då? Pallra mig till gymmet och träna? Ut och springa? Något av det bör jag göra men har ingen lust med varken eller, eller ork. Skulle vilja sova om något. Får jag?

Jag ska skriva mer till litteraturklassen imorgon. Har grammtik till onsdag, lite ord att läsa till torsdag och extremt mycket grammatik att göra till fredag. En mini memoire till C&C-klassen ska göras och inget av det lockar om jag ska vara ärlig. Svensk sommar. Det vore trevligt.

Annars kan jag ge er två urdrag med länkar ur den globala klimatdebatten, detta om USA:s politik i frågan; "den polariserade debatten i Washington innebär att förslag som hänvisar till minskade koldioxidutsläpp omedelbart omnämns som farliga för ekonomin",, hur illa den än låter pratar de dock om ljusklimtar med (http://www.fores.se/miljo/ny-rapport-den-amerikanska-klimatpolitiken/). Kinaland verkar, ja, jag vet inte, men det är ju inte åt fel håll; "I den kommande 5-årsplanen som utarbetats av den kinesiska ledningen skruvas tillväxttakten medvetet ner för att råda bukt med miljöförstöringen som varit stor i landet de senaste åren." (http://www.caminomagasin.se/bloggar/ingemar-gustafsson/kina-minskar-tillvaxten-miljons-skull).

Go nuts!

För övrigt har jag kommit fram till att gymmet får vänta, M var inte pepp och bussarna går så illa vid den tiden passet är slut att jag inte vill vänta själv. Springa då kanske? (observera att jag hade en extremt rolig intonation där; ungefär som i - Fika nu då? som V ofta anammar).

Gladeligen.



Kommentarer
Postat av: Loppa

Hurtbulle! :D

Kan inte du ta med en årsförbrukning pain au chocolat till mig när du äntrar svensk mark igen? (A) Kul för övrigt att jag fick kolla stavningen cirkus fem gånger... på chokladbrödet alltså. :P

Pöss!

2011-03-14 @ 20:53:31
URL: http://sofieloppa.blogg.se/
Postat av: Mamma

Se fram mot info när det äntligen ordnar sig med CAFen :-)) Bonne Chance


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0