Vi rullar.

Då ska vi se. Korsika har hänt, vilket har varit en helt underbar och fantastisk resa. En resa jag skulle vilja skriva om i detalj för er. Det kanske kommer senare. Jag har inte riktigt lusten eller inspiarationen till att finna orden idag. Husfesten hände igår.

Just nu är det en härligt ström av rörelser i kollektivet alla städar lite, torkar lite, bär en stol, tar fram dammsugaren. Plockar lite glasklirr. Det är tyst. Lukten av rengöringsmedel tar över efter den instängda tjocka luften av rödvin och kalas som dröjt sig kvar. Ytterdörren står på vid gavel, fönstren är öppna och ut mot uteplatsen är dörrarna uppslagna.

En systemkamera med okänd ägare ligger på bordet, en kamrat har tittat förbi på en kopp kaffe för att hämta sin telefon. Förmiddagen avnöjts i solstolen med uppkavlade byxor och bh. Tvättmaskinen dunkar rytmiskt i källaren.

Alla hjälps åt och det är en härlig samkvämskänsla. Söndag. Trötthet. Men vi är nöjda.

Imorgon är det måndag och på tisdag är långledigheten över. Artoud ska presenteras för min del, tre noveller av Le Clézio ska diskuteras, onsdagen ska ägnas åt grammatik och sedan kör vi mot fonetiktentan som ångestfylld lagt sig till rätta i magen. På måndag ska det fonetiska tecknen kunna transkriberas och tolkas, begreppen ska kunna förklaras och 1.5 hp ska bockas av.

Livets lugn är droskans charm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0